استاندارد قناری فری غول پیکر ایتالیایی (آجی Arricciato Gigante Italiano (A.G.I
سلام دوستان عزیز ، عرض ادب
مقدمه :
در سال 1991 فدراسیون پرندگان زینتی کشور ایتالیا موسوم به FOI درخواست تغییراتی را در قوانین مربوط به استاندارد نژاد فری پاریسی به انجمن بین المللی COM ارائه داد که این تغییرات شامل فر سر ,سینه و پشت میباشد که در آن زمان با این درخواست مخالفت شد . ایتالیایی ها دست روی دست نگذاشتند و سعی کردند این نوع فری را که با استاندارد فری پاریسی کاملا همخوانی نداشت به عنوان نژاد دیگری به ثبت برسانند, این تلاش ها بعد از 10 سال نتیجه داد و در سال ۲۰۰۱ این نژاد از طرف فدراسیون بین المللی COM به نام A.G.I که مخفف کلمات ایتالیایی “Arriciato Gigante Italiano” به معنی “فری غول پیکر ایتالیایی” بود به ثبت رسید .
استاندارد و امتیاز بندی :
امتیاز بندی :
- سر ، گردن و یقه : 15 امتیاز
- فر پهلو : 15 امتیاز
- اندازه : 10 امتیاز
- پر ها : 10 امتیاز
- فر کمر : 10 امتیاز
- فر سینه و شکم : 10 امتیاز
- دم : 10 امتیاز
- حالت ایستادن : 5 امتیاز
- بال ها : 5 امتیاز
- پا ها : 5 امتیاز
- شرایط عمومی : 5 امتیاز
- جمع امتیازات : 100 امتیاز
توضیحات استاندارد :
سر ، گردن و یقه : 15 امتیاز
سر باید بسیار پهن باشد ،سر و گردن باید گرد و پر پشت باشند ، کلاه آن میتواند پُر و قسمتی خالی باشد. سر این نژاد از خصوصیات بسیار مخصوص قناری فری غول پیکر ایتالیایی (AGI) می باشد (یقه از پشت به فر سر متصل شده و روی سر می آید)
قسمت جلو یقه قناری باید برجسته و به سمت بالا آماده باشد که حالت جوی آبی را به خود بگیرد و یقه از پشت هم باید تا روی سر ادامه داشته باشد.
نوک حالت مخروطی دارد که در ابتدا باید بسیار بزرگ باشد.
فر پهلو : 15 امتیاز
فر های پهلو باید کاملا بلند و متقارن باشند ، خیلی نرم و ابریشمی ، هیچ گونه افتادگی و آویزان بودن مجاز نیست و به جهت بال ها متمایل باشند.
اندازه : 10 امتیاز
حداقل 21 سانتی متر و در تناسب باشد.
پر ها : 10 امتیاز
پر ها باید نرم و با کیفیت ، پر پشت و تمییز باشند . همه رنگ ها مجاز می باشند.
فر کمر : 10 امتیاز
فر کمر باید دارای پر های بلند و از مرکز کمر شروع شده باشد . این پر ها باید به صورت مقارن به سمت سر و پهلو ها پخش شده باشد به مانند گل رز که دارای مرکزی است و گل برک ها حول آن باز شده اند ، جنس پر باید نرم و ابریشمی و حالت دسته گل را داشته باشد و کامل روی کمر پخش و بغل آویزان باشد.
فر سینه و شکم : 10 امتیاز
فر سینه باید جلو آمده و از دو طرف به سمت بالا باشد و پر ها با حالتی چون پره های پنکه تا دم یقه گردن ادامه داشته باشد و هیچ گونه خرابی و ایرادی نداشته باشند . پر های شکم هم بدون ایراد به سمت بالا هستند و تا پر های سینه ادامه دارند ، این پر ها حالت خشک و سفتی دارند.
دم : 10 امتیاز
دم باید پر پشت ، فشرده ، طولانی و در انتها مرتب باشد .
حالت قوس مانند دم خروس را داشته باشد و پر های فرعی زیر دم نیز باید پر پشت و فشرده باشند .
حالت ایستادن : 5 امتیاز
باید راست و با زاویه حداقل 60 درجه روی چوب بایستد با حالتی شجاع و با وقار
دم در امتداد بدن و یا کمی افتاده
بال ها : 5 امتیاز
بال ها باید بلند ، مساوی و چسبیده به بدن باشند و اگر کمی نوک بال ها هم دیگر را قطع کنند مشکلی ندارد.
پا ها : 5 امتیاز
پاهای قوی و استواری باید دارا باشد.
ناخن ها باید بلند و پیچ دار باشند .
شرایط عمومی : 5 امتیاز
سر حال ، سالم و پاکیزه باشد.
استفاده از قفس مناسب .
جمع امتیازات : 100 امتیاز
امیدوارم این مطلب برای شما دوستان مفید بوده باشد و مورد استفاده قرار بگیرد ،
دوستانی که محبت میکنید و با زحمت کپی میکنید ، دست شما هم درد نکند اما منبع رو فراموش نکنید ، ممنون
شنوای نظرات و پیشنهاداتتون هستم.
ترجمه : دوست خوبم حمید ضیا
تهیه و ترجمه در قناری کده
شماره بده
میخوام ازین نژاد 🙁
سلام. بی زحمت شمارت ونوس میدید
مطالب مفید واطلاع رسان خوبی برا عزیزان ک علاقه مند ب پرورش قناری هستن