” سردی و گرمی در تغذیه ” آیا وجود دارد ؟
” سردی و گرمی در تغذیه و طبع ” آیا وجود دارد ؟
«سردی و گرمی»
سلام و عرض ادب،
دوستان عزیز یکی از چیزهایی که در فرهنگ تغذیه ایرانی و شاید خاورمیانهای به کرّات با آن بر خورد میکنیم. کلمات گرمی و سردی است.
دوستانی که با حقیر آشنایی دارند، میدانند که من به دلیل نبود توضیح علمی هر دوی اینها را مردود میدانم. ما هنوز نتوانستهایم دلیل قابل قبولی در این مورد بشنویم. برای مثال دانهای را گرم میخوانیم و دانهای دیگری را با همان خصایص، سرد. من بارها در ترکیبات و مواد تشکیل دهنده دانهها ریز شدهام تا بتوانم دلیلی علمیای برای این طبعها پیدا کنم. اما هر بار به تناقضهای فاحشی برخورد کردهام. مثلا دان پُر پروتئینی را گرم معرفی میکنند و دان پُر پروتئین دیگری را سرد. همینطور در مورد قند، و و و. این تناقضها باعث مردود شدن سردی و گرمی میگردد. در حقیقت دلیل اینکه ما غذایی را گرم و یا سرد میدانیم اینست که کسی که آنرا در اختیار ما قرار داده گفته سرد یا گرم است یا از قدیم به ما اینگونه آموختهاند. اگر محصولی جدید وارد بازار گردد کمتر از گرم و سرد بودنش حرفی به میان میآید.
من در اینجا سعی بر رد این موضوع ندارم اما تا زمانی که اثبات علمی ویا توضیح ویا قانون قابل تکیهای برایش نباشد به آن اهمیت نمیدهم. البته از این موارد مشابه که تضاد بین طب سنتی و طب مدرن هستند بسیار دیده شده و میشوند که خوشبختانه در پرورش قناری جایی ندارند.
در مبحث تغذیه قناری، یک رژیم غذایی کامل را بیان کردیم. ارزش غذایی این رژیم کامل بر طرف کننده نیازهای قناریهای ما برای رسیدن به طول عمر بالا، بازده و جوجهدهی هرچه بیشتر در نهایت سلامت جسمی بدون اتکا به مکملهای شیمیایی نوشته شده است. این استاندارد موجود بینالمللی برای تمام قناریها در تمام فصول است. البته یک پرورشدهندهی حاذق با بالا و پایین کردن نسبتها میتواند نیازهای پرندگان سالن خود را با توجه به شرایط پرندگان بهتر برآورده سازد.
منظور از بیان این مطلب چه بود؟ ارتباط آن با سردی و گرمی در چیست؟
بیایید بر فرض محال، در نظر بگیریم که طبق طب سنتی گرمی و سردی نقش بسزایی در سلامت پرنده و جهاز هاضمه ایفا میکند. بهمین دلیل است، همواره این مطلب را میشنویم که «علتش گرمی زیاد است» یا «سردی زیاد است» و باید «مخالفش را به قناری داد.» این خود بیانگر یک رژیم غذایی نامتعادل است. یا آنقدر در دادن «گرمی» زیادهروی کردهایم ویا آنقدر در دادن «سردی» که پرندهمان به مشکل برخورده است. پس تغذیه پرنده ما ایراد دارد. یعنی حتی طبق قوانین سردی و گرمی این تغذیه ایراد دارد. از طرفی یک تغذیه خوب و کامل دارای بالانس خواهد بود. یعنی طبق همان طب سنتی گرمیها و سردیها همدیگر را خنثی خواهند کرد. پس حتی اگر به طب سنتی اعتقاد دارید از دادن تغذیه کامل غافل نشوید. اگر شما مهیاکننده تمام مواد مورد نیاز پرندههایتان باشید آنها خودشان بالانس مورد نظر را طبق برنامهریزی طبیعی و غریزیشان رعایت خواهند کرد و هیچگاه به مشکل برنخواهند خورد.
از نظر علمی رژیم غذایی کامل تمام ویتامینها، املاح، اسیدهای آمینه، پروتئین، شکر، کربوهیدرات و و و را به پرندگان شما میرساند.
رساندن این مواد کمترین کاریست که ما میتوانیم در حق این پرندگان زیبای در قفس بکنیم.
پس بیاییم بدون در نظر گرفتن موضوعی بیپایه و اساس مثل گرمی و سردی به پرندگانمان به نحو احسن رسیدگی کنیم تا هم آنها خوشحال باشند و هم ما نتیجه مطلوب بگیریم.
موفق و موید باشید
نویسنده : حمید ضیا
با سلام خدمت دوستان پیشکسوت و جوان ،علاقه مندان پرندگان زینتی
بنده حداقل ۱۵ ساله با قناری سرو کار دارم
افتخار دارم که از خیلی ها خیلی چیزها یاد گرفتم
ولی
یه مشکل بزرگ ما در این رابطه داریم
اونم اینه که
ما تا پرنده مون به مشکلی میخوره اولا خودمون در صدد هستیم که اول تشخیص بیماری رو بدیم و دوم درمان رو انجام بدیم و این وسط تجویزهایی هم از این و اون میگیریم که احتمال بالا در فوت پرنده مون تاثیر بسزایی خواهد داشت
مشکل ما اینجاست
توی کشور ما بطور تخصصی ما دکتر قناری نداریم
دکترای ما دکتر های دام و طیور هستند
هر سایتی میری یه متنی رو کپی پیست کردند مبنی بر
بیماری های قناری و توی دو سه صفحه همه رو گفتند و بقیه هم کپی بدون تامل
ما راه درازی داریم تا بتونیم ادعا کنیم توی کشورمون به پرندگان زینتی به طور مجزا و خصوصی پرداخته بشه
تلفیق نژادهای مختلف بدون علم و دلیل
تکثیر و تولید بدون تقاضا
عدم رقابت پذیری محصولات مون به دلیل تلفیق و هیبرید نژادها
و
و
و
مشکلات ما یکی دو تا نیست
این ها باعث میشه
هر کس وارد میشه توی این وادی
بفکر خروج باشه
خروجی کم زیان تر بهتر
امید است روزی تکثیر پرندگان زینتی هم مدرنیزه و کاربردی بشه
انشالله
ارادت مجید سلیمی
از اراک
مطالب بسیار جالب و خواندنی را نوشتید،از شما متشکرم، لطفا محبت کنید و در مورد تغذیه سهره هم مطلب بنویسید، سپاس فراوان.
باسلام
با کمال احترام نظر شما اشتباه است ، سرد و گرمی و تری و خشکی در همه غذاها وجود دارد برای مثال
وقتی به شخصی زعفران می دهیم ، شخص شاد و سرحال می شود و این به خاطر طبع گرم زعفران است که باعث بالا رفتن متابولیسم بالاز می شود ولی وقتی به شخصی سرکه بخورانیم کسل بی حال می شود و این به خاطر طبع سرد سرکه است
روغن کنجد گرم است، برای این که متوجه شوید دستهای خود را به ان اغشته کنید و مدتی صبر کنید تا بالا رفتن حرارت دست هایتان را احساس کنید
باسلام ممنون ازسایت خوبتون …من دوسه روزی جفت واسه قناریم گرفتم هردومست وآماده بودند…..ولی باهم انداختم ..تواین چندروزه تغییری درآنهامشاهده نمیکنم…..فقط نرمستم دیگه نمیخونه…آیاحداشون کنم یااینکه بمونند.راهنماییم کنید…۸.ممنون
سلام از اینکه این سایت رو راه اندازی کردید واز این سایت دوستداران قناری نهایت استفاده واطلاعات مورد نیاز دریافت میکنند به خود وظیفه دیدم از شما ودوستانتان تشکر کنم ضمنا یک سوال هم دارم من قناریهام جفت زدم وماده رو تخم خوابیده ولی وقتی برای خوردن دون بلند می شه نر سعی در خرابی لانه را داره و یک جفت دیگه دارم هر دو مست هستند ولی ماده با نر جفت نمیشه لطفا راهنمایی فرمایید
Xhre
باسلام بنده اصلا بانظر شما موافق نیستم چونکه طب سنتی طبی است که جدیدا در دانشگاه وارد شده واز نظر علمی هم پذیرفته شده حتی دین ماهم اینو تایید میکنه و علم جدید به آن رسیده ودر دانشگاههای معتبر دنیا تدریس میشه !این مطالب نظر شماست واصلا علمی نیست دوست عزیز بیشتر مطالعه کنید در این مورد به نتیجه خواهید رسید
سلام عرض میکنم از نوشته هایی که زده بودید بسیار استفاده کردم عالی بو اطلاعات خوبی به دست اوردم و یک یاد اوری خوب هم بو